Üdvüzlünk weboldalunkon!

Sarkok kihasználása a sarok-konyhában. Lehetetlen vagy lehetséges?

Az „L” alakú konyhabútorok sarokrészeinek megoldása kardinális kérdés. Egy konyhabútor megálmodása során, ahogy sor kerül a sarokrész kialakítására, ügyfeleink általában ugyanazokkal a problémákkal találkoznak: Hogy lenne a legjobb? Hogy lehetne kihasználni a teret? Hogyan nyerhetnék teret? Ez így nem jó, így sem jó, úgy sem jó? Mit lehetne csinálni?
Van egy szabály, amit a sarokszekrényekkel kapcsolatban sajnos el kell fogadni! Sarokmodulra, sajnos nincs tökéletes megoldás. Bármilyen opciót választunk, valamilyen kompromisszum van a dologban. De nem kell megijedni! Ezek nem nagy kompromisszumok, csak el kell fogadnunk, hogy az egyes megoldások más és más előnnyel/hátránnyal járnak.
Alapjába véve három fajta sarokszekrényt különböztetünk meg. Egyenes sarokszekrény (legnépszerűbb jelenleg), „L” alakú sarok szekrény, 45 fokos sarokszekrény.

  1. Egyenes sarokszekrény: a legnépszerűbb, legtöbbet alkalmazott típus. Ennek oka, hogy egyrészt rengeteg fajta sarokvasalat érhető el hozzá, könnyedén alkalmazható mosogató elhelyezésére (sokszor a vizes kiállás a konyhabútor sarkába tevődik), másrészt kényelmes a használata. További előnye, hogy nagyon precíz beépítést tesz lehetővé. Ugyanis, a sarokrészek egy épületben általában nem zárnak be tökéletes 90 fokos szöget, azonban ezzel a modullal ez a probléma megoldható. Továbbá van egy olyan előnye, hogy a beforduló részén tartalmaz egy méretezhető alkatrészt, melyet a helyszíni szerelés során szakembereink milliéter pontosan akkorára méreteznek, amekkorára szükség van. Így tökéletesen szép eredmény érhető el.Ebbe a modulba számos fajta kamravasalat érhető el. Egyszerű félkör alakú, prémium „vesetál” formájú, magic corner típusú kosaras megoldások. De ott a nagy kérdés: a kamravasalatokkal nyerünk helyet?Őszinte válaszunk: Nem! A kamravasalatokkal nem nyerünk helyet (ahogy a lenti ábra mutatja) azonban azt a kapacitást, amit a kamravasalat biztosít, azt sokkal kényelmesebben használhatjuk. A megfelelő kamravasalat kiválasztásában szívesen segítünk.
  2. „L” alakú sarokszekrény: ennek a fajta sarokszekrénynek nagy előnye, hogy közvetlenül az ajtók mögött viszonylag nagy és kényelmesen hozzáférhető tárolási kapacitást biztosít, azonban az egyenes sarokszekrényhez hasonlóan ez is rendelkezik egy viszonylag nagy, nehezebben hozzáférhető résszel. Ebbe a fajta szekrénybe a ¾ kör alakú kamravasalat használható, melynek használata kiemelkedően kényelmes, de a szerelvény mögötti részen elég nagy holt tér marad. Az „L” alakú sarokszekrénynek két, egymásra merőleges ajtaja van. Ha javasolhatjuk, kedvezőbb ha a két ajtó egymástól függetlenül nyílik. A harmonika ajtós kialakítás tapasztalatunk szerint 1-2 éven belül hajlamosabb kissé elállni, némi bosszúságot okozva a mindennapi használatban.
  3. 45 fokos sarokszerkény: az „L” alakú sarokszekrényhez hasonlóan, ez a fajta modul is nagy kapacitású, kényelmes hozzáférést biztosít a szekrény ajtófront felöli tájékán, azonban ez a modul rendelkezik a legnagyobb, nehezen hozzáférhető területekkel. Ezzel a fajta modullal viszonylag ritkán dolgozunk. Ritkaságának az ad okot, hogy a beszerelhető kamravasalatok köre nagyon szűk, illetve széles átfogója miatt 120cm mélységű munkalap beszerzése szükséges, és számos fajta munkalap nem érhető el ebben a mélységben.

Egyedi konyhabútort szeretnél?

Jelentkezz ingyenes konzultációra!

Oszd meg a bejegyzést!

Talán ez is érdekel:

Legyen a konyhád tökéletes lenyűgöző időtálló

Miben segíthetünk?

Bárminemű kérdés esetén, szívesen állunk rendelkezésedre!