Üdvüzlünk weboldalunkon!

Egyedi konyhabútor készítés

Hogyan történik a valóságban egy egyedi konyhabútor legyártása? Hogyan lesz a raklapokon nyugvó nyers bútorlapokból, csavarokból és rémisztő külsejű fémes szerelvényekből csodaszép alkotás, mely 20 év múlva is kiszolgálja tulajdonosát? Olvass tovább és tudj meg többet!

Egyedi konyhabútor készítés

Hogyan történik a valóságban egy egyedi konyhabútor legyártása? Hogyan lesz a raklapokon nyugvó nyers bútorlapokból, csavarokból és rémisztő külsejű fémes szerelvényekből csodaszép alkotás, mely 20 év múlva is kiszolgálja tulajdonosát? Olvass tovább és tudj meg többet!

Egyedi konyhabútor tervezése

Az első lépés a precíz tervezés és pontos gyártáselőkészítés. A My-Kitchen konyhastúdiónál a jövőbeni konyhabútort 3D tervvel szemléltetjük ügyfeleink részére. A 3D terv a háttérben tartalmazza azon információkat melyekből a bútor fölépül. Igen tartalmaz, minden egyes csavart, minden egyes lábazat, kivetőpánt, fogantyú, munkalap hossz, ajtóméret, minden konyhamodul valamennyi bútorlap alkatrészének milliméter pontos információját. Az így kapott információkat egy táblázatba gyűjtjük és továbbítjuk a lapszabász üzemnek, ajtófrontgyártónak és a szerelvényt forgalmazó partnernek.

Egyedi konyhabútor gyártása

A lapszabászaton, digitálisan működtetett, hatalmas táblafelosztó gépek segítségével méretre vágják azt a több száz bútorlap darabot, amelyekből a szekrények teste, azaz a korpusz fölépül. Ezek még nyers, éles bútorlap darabok, melyek az élzárást követően nyerik el végső formájukat. Tehát a bútorlapok eztán egy csúcsminőségű élzáró gépbe kerülnek, mely 2mm vastag, vízálló ABS élzárást helyez az élekre, a megadott szempontok szerint.

Ezzel párhuzamosan történik az ajtófontok gyártása. A frontgyártásról külön cikket lehetne írni, olyan szerteágazó témakör. De a leggyakrabban úgynevezett MDF fóliás, vagy festett ajtófront készítésére esik a választás. Ebben az esetben egy digitálisan vezérelt, CNC marógép a kellő méretre szabja a 18mm vastag, egyik oldalon fehérre laminált MDF táblát. A CNC marógép egyúttal különböző marásminták fölvitelét is biztosítja ha szükséges, így érhetők el különböző konyhabútor stílusok, mint a vidékies vintage stílus a maga egyszerű de mutatós marásmintáival, netán az elegáns vonalvezetésű klasszikus konyhák, vagy a sima felületű és letisztult modern konyhák. 

Az így elkészült nyers MDF ajtófrontok eztán egy magashőmérsékletű vákuumfóliázó gépbe kerülnek, ahol egy UV álló, magasminőségű PVC fóliával vonják be őket. A festett ajtókat alapozzák, majd alapozó fehér festék kerül rájuk, melyet követ az ipari minőségű egyedi színes festés. Mindkét eljárás biztosítja az ajtófrontok vízállóságát, és a napfénynek történő ellenállást, tehát nem kell attól félni, hogy az évek alatt besárgul a fehér, vagy megfakul a kiválasztott árnyalat.

Az elkészült alkatrészek műhelyünkben állnak össze kész bútormodullá. A tervek alapján asztaloscsapatunk összeszereli az konyhamodulok korpuszait, fölszögelik a hátlapot, behelyezik a fióktesteket, kamravasalatokat és egyéb szerelvényeket. Utolsó lépésként pedig fölhelyezik az ajtófrontokat. A kész bútormodulokat becsomagoljuk, ezzel óvva állapotukat a kiszállítás és raktározás időtartamára. Kiszállítást megelőzően tételes listán ellenőrizzük, hogy minden alkatrész és bútormodul mennyiségben és minőségben is megfelel a terveknek.

Mit tudnak a MyKitchen bútorok?

Lendületcsillapítóval ellátott ajtók

Valamennyi MyKitchen konyha ajtaja finoman és hangtalanul, fékrásegítéssel záródik, az igazán komfortos használat érdekében.

Időtálló fém fiókoldalak

Kényelmes, hangtalanul záródó, nagy teherbírású fióktestek, hogy konyhád valóban maradandó legyen.

Precíz 3D terv

Minden munkánkról pontos 3D tervet készítünk, hogy a konyhabútorod tökéletesen olyan legyen, amilyet szeretnél.

Precíz kivitelezés

Bútoraink beszerelését szakmájukban kiváló, tapasztalt szakemberek végzik, részletes tervrajzok alapján

Egyedi méret

Konyhabútorodat egyedi méretben, az igényeidnek megfelelő modulokkal készítjük el.

Strapabíró munkalapok

Valamennyi MyKitchen konyha nagyteherbírású, minőségi munkalappal van ellátva mely időtállóan szolgálja ki igényidet.

Biztonságos szekrényfüggesztők

Nagy hangsúlyt fektetünk a biztonságra! A felső szekrénysort kiváló minőségű, állítható nagy teherbírású bútorfüggesztők tartják.

Saját műhellyel rendelkezünk

Bútorainkat saját műhelyünkben, nagy odafigyeléssel készítjük elő, így a helyszínre összeszerelt állapotban érkeznek bútoraink.
NAGYON klassz lett a bútor! A fiúk remekül értenek a dolgokhoz, szerintem fogunk még együtt dolgozni.

Kati,

Göd

Az egész lakásfelújításban a konyhabútor lett a legjobb. Nagyon elégedettek voltunk.

János,

Budapest

Referenciáink

Határtalan lehetőségek, egyedi megoldások. Minden konyhabútorunk egyedileg a te igényeidnek megfelelően készül. Tekintsd meg referencia munkáinkat, és ha meggyőztünk, szívesen várjuk, hogy kapcsolatban lépj velünk.

Belvárosi luxus

Kellemes tirani körte munkalap és ajtófrontok párosulnak a fényes fehér felületekkel, hol prémium fióktestek, és extra mély felső szekrénysor biztosít hatalmas tárolókapacitást.

Ragyogó fehér

Szikrázóan fényes fehér ajtófrontok, kényelmesen használható fém élfogantyúkkal, valamint LED mennyezeti és pultvilágítás. 

Legyen a konyhád tökéletes lenyűgöző időtálló

Miben segíthetünk?

Bárminemű kérdés esetén, szívesen állunk rendelkezésedre!