Üdvüzlünk weboldalunkon!

Magasfényű vagy matt konyhát válasszunk?

A konyhabútor vásárlása előtt sok emberben fölvetődik a kérdés, hogy magasfényű vagy matt ajtófrontra essen a választás? A magasfényű konyhának manapság nagy divatja van, ugyanakkor megjegyeznénk, hogy ügyfeleink igényei alapján, a jó minőségű matt felületek iránt épp olyan nagy az érdeklődés (sőt azt tapasztaljuk meredeken nő az igény a matt felületekre). De mi a lényeges különbség a kettő között? Jobb-e vagy rosszabb-e az egyik a másiknál? Érdekes módon a magasfényű ajtókkal kapcsolatban sokkal több kérdés ér minket ügyfeleink részéről a matt ajtókhoz képest. Ha magasfényű konyháról esik szó, egyből fölvetülnek olyan kérdések, hogy sérülékeny, kényes, mennyire nehéz takarítani?

Szakmai véleményünk: a magasfényű és matt ajtók sérülékenysége és tartóssága között nincsen különbség, mindkét felület más és más külső behatásra érzékenyebb. Le kell szögeznünk, hogy mindkét ajtótípusból csak is jó minőségű kivitelt szabad választani. A minőségi termékek kiszűrését mi már elvégeztük, csakis ilyen anyagot kínálunk ügyfeleink részére.

A matt ajtók ellenállóbbak a mikro és hajszálkarcolásokkal szemben, illetve a sérülés megtörténtét követően sem dobja ki magából annyira a felület. A matt ajtókon az ujjlenyomatok sem látszódnak, azonban a használat során elkerülhetetlenül fölkerülő foltok jobban megtapadnak rajta, így a tisztításuk nehezebb. A magasfényű ajtók felületén jobban látszódnak a hajszálkarcolások, azonban az ilyen sérülések túlnyomó része a rossz tisztítási eljárás miatt kerülnek föl.

A magasfényű ajtókat javasolt valamilyen mikroszálas, puha anyaggal törölgetni, mosószeres vízzel átitatva. A magasfényű ajtók nagy előnye, hogy a foltok könnyedén eltávolíthatók, a szennyeződések nem tapadnak meg annyira a felületeken.

Esztétika! Melyik a szebb? Matt vagy magasfényű? Mind a kettő gyönyörű. Bármelyikre esik a választás, a megfelelő színösszeállítással mindkét konyhatípus le fogja nyűgözni tulajdonosát és a vendégeket is. A magasfényű konyháknak van egyfajta szikrázó, merész megjelenésük, ezzel szemben a matt konyhákra visszafogott elegancia jellemző. A kettő közül azt válasszuk, amelyik jobban tetszik, amelyikkel kapcsolatban az érezzük, IGEN, őt el tudom képzelni az otthonunkban.

Egyedi konyhabútort szeretnél?

Jelentkezz ingyenes konzultációra!

Oszd meg a bejegyzést!

Talán ez is érdekel:

Legyen a konyhád tökéletes lenyűgöző időtálló

Miben segíthetünk?

Bárminemű kérdés esetén, szívesen állunk rendelkezésedre!